Малинський поліцейський «зливав» секретні дані про засуджених

Чоловік копіював із закритої системи засекречену інформацію та передавав третім особам

Малинський районний суд виніс вирок дільничному офіцеру місцевого відділення поліції та учаснику бойових дій, який зливав інформацію із засекреченої бази. Чоловікові призначили покарання – 3,5 роки позбавлення волі.

Про це йдеться в рішенні суду від 14 вересня.

У матеріалах справи повідомляється, що торік у червні дільничний поліцейський Малинського відділення поліції №1 у своєму кабінеті через чужий логін зайшов у закриту систему, зробив запит за п’ятьма прізвищами, скопіював отримані результати та ввечері надіслав інформацію третім особам через «електронку».

Відомо також, що особи, інформацію про яких запитував дільничний, притягались до відповідальності за крадіжки, грабежі, розбійні напади та фігурували у розслідуванні наслідків ДТП.

 Згодом, вже у липні, дільничний знову повторив злочин,  і через базу «злив» інформацію про інших осіб. Цього разу він передав дані про дати народження, адреси мешканців, які водили напідпитку чи відбували покарання за квартирні крадіжки.

Втретє такі дії він вчинив вже у серпні 2020 року і тоді «злив» інформацію про осіб, яким інкримінували грабіж та інші злочини.

Свою вину правоохоронець у залі суду визнав повністю і сказав, що розкаюється у вчинках. Суд також взяв до уваги те, що і сусіди, і співробітники позитивно відгукувались про обвинуваченого. А ще чоловік є учасником бойових дій, виховує малолітню дитину та зараз є єдиним годувальником в сім’ї.

Відтак суд виніс вирок і призначив йому покарання – 3,5 роки за ґратами із забороною впродовж трьох років обіймати посади у поліції.

Читайте також – Двох малинців арештували за вбивство чоловіка.

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини