Суд скасував арешт майна і рахунків Юнігран

У червні СБУ заблокувала активи компанії на суму понад 1 мільярд гривень

Печерський районний суд Києва своєю ухвалою від 31 серпня скасував арешти майна, землі, нерухомості, техніки, піску і рахунків ТОВ «Юнігран». Також розблокували операції щодо нотаріальних і реєстраційних дій.

Про це йдеться в ухвалі райсуду.

До представників Феміди звернувся адвокат Юніграну Дмитро Лазаревич. Він подав клопотання про скасування арешту, аргументуючи, що його було накладено необґрунтовано.

«Заявник вказує, що відсутні докази на підтвердження того, що майно, яке належить як фізичній, так і юридичним особам, було одержано злочинним шляхом, внаслідок вчинення кримінального правопорушення, чи є знаряддям злочину», — йдеться у матеріалах суду.

Справу розглядали без представництва Юніграну у суді. Суддя ознайомився з матеріалами і задовольнив клопотання захисника, скасувавши арешт майна.

До слова, напередодні, 29 серпня, Печерський районний суд міста Києва відмовив у задоволенні клопотання прокурора про передачу майна Юніграну до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Нагадаємо, вкінці червня цього року СБУ повідомила про блокування активів компанії, яка, як зазначали правоохоронці, займалась незаконним видобутком українських надр у промислових масштабах. Тоді писали, що нею керував впливовий російський бізнесмен, якому належала ціла фінансово-промислова група. За даними ЗМІ, йшлося про активи Ігоря Наумця, серед яких — і ТОВ «Юнігран».

Фігурантам інкримінували масштабний видобуток піску та щебеню без сплати податків до держбюджету, фінансування війни, матеріальне забезпечення окупаційних адміністрацій в Криму та на сході України, а також – рейдерство.

Водночас генеральний директор Юніграну Сергій Диняк коментував, що ця справа – це «інформаційна бомба, запущена і профінансована якимись недобросовісними людьми». На його думку, мета таких дій – «у перспективі заволодіти бізнесом». Він також назвав це «рейдерством воєнного стану».

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини