34 000 грн штрафу і 4 роки заборони на водіння: Малинський суд виніс вирок водієві, якого зупинили п’яним

Це вже другий випадок за рік, тому замість 17 тис. грн горе-керманич заплатить 34 тис. грн

8 травня Малинський суд виніс постанову по чергові «п’яній» справі. 27 квітня цього року у смт Чоповичі, на вулиці Квітневій поліція зупинила водія ЗАЗ Daewoo 13110, який мав очевидні ознаки сп’яніння. Тест на драгері показав, що доза алкоголю у його крові перевищує норму у майже 10 разів: 1,77 при нормі 0,2.

Оскільки це вже не перший випадок за рік – на початку року, 30 січня, чоловік вже сідав за кермо «під мухою» — то йому присудили не 17 тис. грн штрафу, а 34 тис. грн.

Однак на цей раз йому також заборонили майже чотири роки водити автомобіль. Штраф він має сплатити впродовж 15 діб. Машину в нього не конфіскували.

Нагадаємо, що з 17 березня 2021 року в Україні почали діяти нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. Зокрема, суттєво посилилась відповідальність за керуванням автомобілем напідпитку. Сума штрафу зросла із 10 200 грн до 17 000 грн з позбавленням права керування на рік. Якщо водія двічі впіймають нетверезим за кермом, його оштрафують на 34 000 грн. І після цього можуть ще й арештувати на десять діб чи конфіскувати авто.

Важливо, що тепер держава має право продати на аукціоні конфіскований автомобіль і пізніше віддати гроші власнику. Якщо водія впіймають двічі нетверезим за кермом впродовж одного року, то сума штрафу становитиме вже 51 000 грн, а за ґратами він проведе до 15 діб. Можуть також конфіскувати автівку.

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини