13 років тюрми: школярку з Коростенщини засудили за моторошне вбивство однокласника

15-річна дівчина нанесла хлопцеві близько 30 смертельних поранень у шию

Суд присяжних призначив покарання дев’ятикласниці з Коростенського району, яка улітку торік закатувала до смерті свого друга. Її визнали винною та присудили 13 років позбавлення волі і один мільйон штрафу за моральну шкоду.

Про це повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Про це повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури. Дівчину судили за п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України – умисне вбивство, скоєне з особливою жорстокістю.

У матеріалах справи йдеться про те, що 15-річна школярка місцевої гімназії, що у с. Грозине на Коростенщині, призначила однокласнику вечірню зустріч на околиці села. Зустрітися вони мали у недобудованому приміщенні. Реальному причиною зустрічі стала помста – дівчину обурював характер їхніх стосунків із вбитим.

«Коли хлопець прийшов, під виглядом гри, зв’язала йому руки за спиною скотчем та канцелярським ножем, з особливою жорстокістю, завдала потерпілому майже 30 смертельних поранень у шию і груди. Сліди крові присипала піском, тіло перемістила в інше місце та прикидала будівельним сміттям. Сама пішла до бабусі, переодягнулася в інший одяг, аби приховати скоєне. Вже наступного дня, 13 липня 2021-го, її затримали правоохоронці за підозрою у вбивстві», — йдеться у повідомленні прокуратури.

З цього дня і до винесення вироку вона була під вартою.  Свою вину на суді обвинувачена не визнала…

13 липня 2021 тіло загиблого 14-річного підлітка знайшли у Коростенському районі під завалами цегли в занедбаній будівлі. На тілі хлопця виявили численні різані та колоті рани. Поліція з’ясувала, що смертельні травми хлопцю завдала 15-річна дівчина.

Історію про вбивство 14-річного Данила з Коростенського району Житомирської області 29 серпня обговорювали в ефірі програми «Один за всіх» на каналі СТБ. У студії зустрілись мама загиблого хлопця та мама 15-річної дівчини, яку підозрюють у злочині.

Випуск програми про фатальні ігри підлітків

Друзі підлітків розповіли, що між Данею та Катериною були стосунки і вони зустрічались.

«Дівчина розповіла, що вбила Даню. Причин було кілька: ревнощі, образа за суто сексуальний інтерес до неї, а також зґвалтування ― нібито Даня у травні поглумився над нею, тож вона довго виношувала образу», – йдеться у програмі.

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини