Житомирські Мальдіви збираються продати через аукціон: кар’єр у боргах

На Дружківський кар’єр їздять відпочивати з інших регіонів

Фонд держмайна вперше з 2019 року виставив на приватизаційний аукціон кар’єр — Дружбівський кар’єр Кварц, що на Житомирщині.

Як повідомляє пресслужба Фонду, раніше на цьому підприємстві добували пісок, гравій, глину і каолін. Однак вже декілька років там не ведеться жодної діяльності й цей кар’єр приносить збитки державі – 95 тис. грн у 2021 та 290 тис. грн у 2022 році.

Площа Кварцу складає понад 9 тис. кв.м, до складу входять 24 об’єкти нерухомості. Щоправда, усі вони знаходяться в незадовільному стані й потребують значних приватних інвестицій для відновлення діяльності.

Аукціон відбудеться 9 березня. Стартова ціна об’єкта — 4,8 млн грн. Крім цього, переможець аукціону повинен сплатити 2,8 млн боргів підприємства.

Житомирські Мальдіви або місцеве Памуккале – так відпочивальники називають кар’єр поблизу смт Дружба Олевської ОТГ, яке справді нагадує екзотичний курорт. Аби побачити це унікальне місце, з’їжджаються туристи із усієї України.

Через наявність глини вода у кар’єрі бірюзова, а насипи піску і глини нагадують відпочивальникам турецький курорт Памуккале чи Мальдіви. Від Малина до смт Дружба близько 120 км.

Загалом у 2023 році команда ФДМУ планує виставити на приватизацію шість  видобувних підприємств.

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини