Наша пісня гарна й нова або чергова спроба бізнесменів загарбати «Калюжу»

Підприємство, яке планує видобувати граніт на місці відпочинку, знову опублікувало повідомлення про планову діяльність на території

У середині грудня стало відомо, що ТОВ «БМ-Граніт» відмовили у висновку з оцінку впливу на довкілля через численні суперечності у документі.  Без цього висновку, підприємці не зможуть розпочати видобуток граніту на популярній локації відпочинку «Калюжа». 

На якийсь час громада заспокоїлась і ось знову – в останньому суботньому номері «Малинських новин» опубліковано Повідомлення про планову діяльність ТОВ «БМ ГРАНІТ-У»… Зауважимо, що це не перше таке оголошення – їх вже було три.

У мерії вже встигли надали офіційний коментар з цього приводу.

«Це повідомлення означає, що власники спецдозволу на користування надрами не покладають надій на розробку даного родовища. Процедурно, через декілька місяців має бути ще одне оголошення про обговорення звіту з оцінки з впливу на довкілля. Тоді можна буде знову подавати зауваження та продовжувати відстоювати «Калюжу». Будьмо небайдужими у цій спільній важливій справі!» – зазначили у міській раді.

Коли у грудні бізнесменам відмовили у висновку, ми писали, що враховуючи наполегливість і невідступність горе-підприємців, радіти поки що рано. Законом про ОВД (ст. 12, п. 1) передбачено, що підприємці можуть оскаржити рішення у суді. А судитися для них – звична справа і майбутнє «Калюжі» вже не раз виносили на розгляд представників Феміди.

Детальніше ознайомитись з усією документацію по справі можна тут.

Нагадаємо, ТОВ «БМ Граніт-У» хоче рекультивувати цю ділянку, щоб видобувати граніт для будматеріалів.

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини