10 тис. українців скаржились на побічні ефекти після вакцинації, – МОЗ

Найбільше скарг було після сироватки  Covishield.

У Міністерстві охорони здоров’ озвучили кількість українців, які стверджували, що мали побічні ефекти після вакцинації. Відповідну статистику розмістили у ДП «Державний експертний центр МОЗ України».

У МОЗ наголошують, що після імунізації майже одного мільйона українців на симптоми поскаржилися менше 1% вакцинованих. А це майже 10 тис. осіб.

Зокрема, на Covishield нарікали 0, 22% пацієнтів, на CoronaVac – 0,049%, на Сomirnaty – 0,034%, а на AstraZeneca – 0,083 %.

Серед тих, кого вакцинували препаратом Covishield, найчастіше скаржилися на побічні ефекти жінки та чоловіки у віці 31-45 років, серед вакцинованих AstraZeneca – жінки та чоловіки у віці 61-72р.

Найпоширенішими симптомами були: підвищення температури, втомлюваність, загальна слабкість, лихоманка, озноб, грипоподібний стан, почервоніння, біль та набряк, інфільтрація, ущільнення, набряк руки, оніміння у місці введення. Серед менш поширених наслідків – скарги на опорно-руховий апарат, зокрема, міалгію, артралгію, набряк суглобів.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини