«Я таких документів не підписував»,  –  мер Малина прокоментував шахрайський збір грошей від його імені

Підприємці Малина отримали фейкове розпорядження, нібито підписане міським головою та з «мокрою печаткою» мерії

У Малині розгорівся скандал навколо шахрайського збору коштів на потреби військових. Приватні підприємці громади отримали лист з проханням перерахувати на особистий рахунок кошти на допомогу ЗСУ.

При цьому лист оформлений як розпорядження міського голови Олександра Ситайла. За такі пожертви натомість пропонували привілеї в оподаткуванні.

Втім, у мерії попереджають – цей документ повністю сфальсифікований.

Хоча, на перший погляд, тут є весь потрібний офіціоз – «шапка» мерії, адреси, номери та навіть схожий підпис мера. Хоча одразу насторожує переказ коштів на приватний рахунок.

«До нас надійшла інформація, що представники бізнесу отримали такі звернення. Про те, ані я, ані будь-хто з адміністрації міськради нічого про це не чули. Я особисто таких документів не підписував. Тому ми звернулися до правоохоронців, щоб вони розібралися у цій ситуації», – зазначив MALYN.MEDIA Олександр Ситайло.

Він також підкреслив, що не має підозр, хто б міг стояти за такою аферою від його імені: «Думаю, що це питання краще довірити правоохоронним органам. Мені особисто важко навіть озвучувати якісь підозри. Швидше всього хтось просто хотів нажитися, але такі речі – неприпустимі. Тим більше у час війни. Якщо раптом хтось  отримуватиме такі листи, одразу повідомляйте у мерію та не ведіться на це».

Також у Малинській міській раді попереджають про можливі дзвінки шахраїв з телефону за номером: (093) 646-30-94. Зараз, до слова, такий номер «тимчасово не обслуговується».

Цікаво, що це не перший такий випадок на Житомирщині. Днями про аналогічний вид шахрайства повідомляла обласна військова адміністрація. Однак тоді шахраї не спромоглися ані правильно відтворити підпис, ані з’ясувати, які програми підтримки наших Збройних сил затверджені обласною радою.

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини