Радники керівника Офісу президента розповіли про актуальну ситуацію в Україні. Що казали?

Радники керівника Офісу президента Михайло Подоляк та Олексій Арестович 25 лютого провели брифінг

Говорили про успіхи українських бійців, роботу Банкової без журналістів та банківський сектор.

Про перший день обстрілів

Вчора був дуже тяжкий день, була вчора й тяжка ніч. І буде тяжкий день сьогодні, 25 лютого, а, може, ще й завтра і післязавтра. Це ключові дні, під час яких з’ясується, хто є хто в цій країні, в регіоні та в глобальному світі.

Про роботу ОП без ЗМІ

Ми з Банковою працюємо без журналістів, бо поважаємо їх і хочемо, щоб вони були живі й працювали у своїх редакціях. Президент і прем’єр виходитимуть на брифінги.

Ключове, на чому хочемо наголосити, — припиніть вірити та брати за основу неперевірені матеріали. Не вірте фейкам, що ЗСУ відступає, програє, здається. Всього цього нема. Хлопці демонструють просто фантастичний героїзм.

Про українських бійців

Хлопці справді воюють, вони не лишають і не залишать ані п’яді землі. Це стосується будь-якого клаптика нашої землі. Україна точно є державою, і сьогодні вона це підтвердила.

Про банківський сектор

Комерційні банки закриті, але працює державний банківський сектор. На лінії зіткнення чи в містах, де тривають бої, банки зачинені.

Про інтернет на комуналку

Мобільний зв’язок та інтернет, енергетика та вода наразі працюють у штатному режимі. Всі ремонтні бригади виїжджають і відпрацьовують за потреби. Щодо енергетики, всі критичні об’єкти взяті під посилену охорону.

Про транспорт

Основні магістралі та ключові дороги працюють у штатному режимі. Є затори через панічні настрої громадян. Всі порти закриті, як і небо.

Більшість рейсів «Укрзалізниці» курсують згідно з розкладом. Зважайте на це, коли плануєте свої переміщення. Наявність пального залишається проблемою. Є ліміти та черги на заправках.

Про товари в магазинах та аптеках

Наразі в магазинах товарів загального вжитку є в достатньому обсязі. Їх будуть підвозити принаймні в ті місця, де не відбуваються бойові дії. Аптеки працюють, основні дистриб’ютори — ні.

Про цілі Москви

На сьогодні маємо абсолютно керовану ситуацію в Україні. Уже зрозумілий базовий фундаментальний сценарій російських військ — зайти в Київ і знищити керівництво та особисто президента Володимира Зеленського. Він залишається в Києві, бо має показати, що таке стійкість українського народу.

Про ситуацію на Київщині

Найбільша небезпека зараз у напрямку «Димер-Іванків» — північний захід від Києва. Там ідуть бої в Гостомелі, Ворзелі та Бучі. Зараз там перебувають українські механізовані та десантні частини. Знищено декілька вертольотів окупантів та колону техніки, працював зенітно-ракетний комплекс Javelin.

Київ готується до оборони. Запрошують у ряди тероборони столиці. Зранку в столиці було декілька повітряних ударів, наша ППО збили щонайменше дві ракети, зокрема СУ-27, льотчик потрапив у полон, його допитують.

Про ситуацію в інших регіонах

На Чернігівщині наші війська зупинили наступ, окупанти накопичують резерви, перегруповуються, така сама ситуація в Сумській. За ці напрямки можна хвилюватися менше. Харків тримається, зранку відбили ще одну атаку.

Тримається вся зона ООС, зараз противник там практично не наступає, лише чути певні артилерійські обстріли.

У Мелітополі на окраїнах міста є російські війська з Криму. Українські військові тримають оборону, не дають просунутися в бік Маріуполя.

У Херсоні російські війська спробують перетнути Дніпро після зруйнування Андріївського мосту. Наші війська тримають оборону на правому березі. Ситуація керована.

Були удари по аеропортах Рівного та Білої Церкви, Василькову та інших об’єктах. Водночас те, що кількість ракет зменшується, показує те, що в окупантів їх просто не вистачає.

Про військове керування

Воєнно-політичне керівництво країни здійснює впевнене керування та контролює ситуацію. Закликає не вірити дезінформації, довіряти офіційним джерелам.

Джерело: Громадське

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини