На Житомирщині оголосили набір добровольців до штурмових бригад: звільнятимуть окуповані території

Україна готується до звільнення Луганська, Донецька й Криму від російських окупантів

Міністерство внутрішніх справ формує штурмові бригади «Гвардія наступу» для зміцнення Сил оборони, захисту кордонів та звільнення окупованих територій від російської навали.

Україна готується до звільнення Луганська, Донецька й Криму від російських окупантів. До підрозділів зараховуватимуть поліцейських, прикордонників і нацгвардійців, які мають досвід ведення бойових дій. Стати частиною «Гвардії наступу» зможуть і цивільні.

Про це пише Житомир.інфо.

«Для цивільних громадян вже оголошено конкурс. По Україні за декілька діб вже подано понад 4 тисяч заявок від громадян, які хочуть вступити в лави. Кожен, хто проходить рекрутинг, одразу стає на посаду або поліцейського, або нацгвардійця, або прикордонника», – розповідає заступник начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор.

Бригади формуватимуть з вмотивованих бійців, з відповідною фізичною підготовкою.

«Найважливіше на війні – це навчені, вмотивовані люди, які можуть самостійно, а також у складі підрозділу виконувати певні завдання, які на них покладаються. Бригада, яка буде сформована у Державній прикордонній службі «Сталевий кордон» буде набиратися саме з таких людей. Це не мобілізація.

Людина має сама прийти і виявити бажання захищати свою державу та вигнати окупанта зі своєї території», – каже помічник начальника прикордонного загону Юрій Шахрайчук.

Про штурмову бригаду «Лють», що формується при Нацполіції розповідає заступник начальника Головного управління в Житомирській області Артем Лисогор:

«Об’єднана штурмова бригада «Лють» при Національній поліції України – це буде мобільна бригада у складі двох штурмових полків, батальйону особливого призначення, артилерійського полку та рот спеціального призначення, які мають виконувати специфічні завдання для поліції, але не специфічні для воєнного стану – це і штурмові дії, і виявлення диверсійних груп. Ми втримаємо зараз цю навалу і підемо вперед визволяти свої території».

Роз’яснювали на брифінгу і як проходитиме навчання бійців. Це буде індивідуальна підготовка відповідно до займаної посади, терміном від 7 до 10 днів.

Потім колективна підготовка, починаючи з відділень, взводів, рот і потім окремий підрозділ, який у своєму штатному складі буде надалі виконувати завдання. Займатиме близько місяця.

Охочі приєднатися до штурмових бригад «Гвардії наступу» можуть подати анкету на сайті storm.mvs.gov.ua. Також розгорнуті пункти прийому та надання інформації у ЦНАПах Житомира, Бердичева, Коростеня  і Звягеля. Йдеться про коростенський ЦНАП на вулиці Шевченка, 5.

Можна зателефонувати за номером 080 010 00 20.

«Вже працюють на ЦНАПах наші представники, де охочі проходити службу у цих бригадах написати заяви, які будуть передані до вищого органу, який буде їх обробляти, зв’язуватися з людьми і проводити етап набору», – говорить помічник начальника прикордонного загону Юрій Шахрайчук.

Що стосується грошового забезпечення бригад, Бунечко запевнив: «Буде пристойна, для виконання бойових завдань».

Віталій Бунечко

На «Гвардію наступу» покладають великі надії, щодо перемоги над російськими загарбниками.

«Завдяки цим бригадам ми будемо повертати свої території, землі, проводити відповідні фільтраційні заходи. Я впевнений, що ці бригади будуть піднімати українські прапори в звільненому Донецьку, Луганську, Сімферополі, Севастополі, і у тому навіть немає сумнівів», — коментує керівник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини