У Житомирі відзначили річницю створення навчального центру ДШВ

21 травня у столиці українського десанту – місті Житомир відбулися урочисті заходи з нагоди 6-ї річниці з дня створення 199 навчального центру Десантно-штурмових військ.

З нагоди свята, близько сотні військовослужбовців строкової військової служби урочисто склали «Клятву десантника» Збройних Сил України та вдягнули марунові берети.

Привітати військовослужбовців Навчального центру та строковиків прибули керівники структурних підрозділів Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, командири військових частин ДШВ Житомирського гарнізону, керівники обласної та місцевої влади, духовенство.

Розпочалися святкові заходи із десантування парашутним способом на плац військової частини військовослужбовців школи повітрянодесантної підготовки Навчального центру. Очолював групу парашутистів – начальник 199-го Навчального центру ДШВ ЗС України полковник Віталій Гриців.

Після цього, відбулося урочисте шикування, мітинг та вручення відзнак, грамот, подяк та цінних подарунків кращим військовослужбовцям Навчального центру.

Далі, молоді десантники урочисто промовили перед своїми командирами «Клятву десантника» та вдягнули марунові берети – один з основних символів Десантно-штурмових військ та світової спільноти десантників.

Необхідно відзначити, що протягом місяця, молоде поповнення під керівництвом досвідчених офіцерів та інструкторів з бойовим досвідом проходили базову загальновійськову підготовку на базі Навчального центру та підпорядкованому йому полігоні ДШВ.

На завершення святкового дійства, відбулося проходження урочистим маршем, показові виступи десантників з елементами рукопашного бою та тактичних епізодів.

Нагадаємо, що на підставі спільної директиви Міністерство оборони України та Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine, в місті Житомир 21 травня 2015 року на базі військового містечка № 80 “Корбутівка” було розпочато формування 199-го Навчального центру, ще тоді Високомобільних десантних військ ЗС України.

Починаючи з березня 2016 року постійний особовий склад 199-го Навчального центру ДШВ ЗС України бере безпосередню участь в зоні АТО/ООС. Усі викладачі та інструктори 199-го навчального центру ДШВ ЗС України – учасники бойових дій на Сході України, дехто має важкі бойові поранення…

У Навчальному центрі ДШВ здійснюється підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації особового складу військових частин та підрозділів Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини