ЛНР на Малинщині: «сепаратизм» під покровом нардепів

У рекламному матеріалі про візит Грищенко і Пушкаренка у село Луки згадується неіснуюча Луківська ОТГ, а старосту села називають головою громади. 

Схоже реформа децентралізації багатьом виявилась таки не по зубах. Настільки, що навіть народні депутати та журналісти (чи то правильніше – піарщики) не осилили склад територіальних громад, які входять в їхні округи… 

Так, буквально вчора, 15 квітня, на сайті Житомир.info вийшла новина (а нового там, повірте, чимало…) про візит «слуг» Тетяни Грищенко та Арсенія Пушкаренка у село Луки. Можна довго описувати, що робили там поважні гості, а можна не тягнути кота за хвіст і сказати лаконічно: піарили, як ремонтували школу за державні кошти. 

Та цікавіше насправді інше. У матеріалі, який опублікували з приміткою «PR» – а це означає, що це проплачена реклама – село Луки, яке входить у склад Малинської ОТГ, зовсім не входить у склад Малинської ОТГ… Даруйте за тавтологію. 

На глибоке переконання автора письма, існує самостійна Луківська ОТГ, яку очолює ніхто інший, як голова громади Іван Венглівський. До речі, це нинішній чинний староста села.  

І можна було б, звісно, списати це на якусь описку. Ну запрацювались журналісти/піарщики, недогледів редактор. Але ж, на їхнє нещастя, словосполучення «Луківська ОТГ» і «голова Луківської ОТГ» повторюється кілька разів (!). Чи може, то вже ціла Луківська Народна Республіка?

Мало того – навіть у відеосюжеті з цієї оказії закадровий голос вперто посилається на неіснуючу територіальну громаду. І навіть в титрах староста села Іван Венглівський експромтом удостоївся статусу голови цілої громади. Отакої! Може, й вибори де були, а нам не сказали?! 

І можна було б ще якось пробачити їм таке сепаратиське письмо, якби не один аргумент. Гугл. Так, саме гугл сьогодні допомагає двома кліками отримати усю необхідну інформацію без зайвих зусиль. І по секрету скажемо: не лише про територіальні громади… Але ж ні – хтось ніби зумисно відрізав Луки від Малинської ОТГ. Може, й справді їм з нами недобре? Чи то пресслужба нардепів щось задумала? 

Добре, що на минулих вихідних Грищенко з Пушкаренком хоч без шок-контенту ліс посадили, і не відрізали Малин з карти Житомирщини…

P.S. Наразі хочемо зазначити, що такого терміну як “Малинська ОТГ” не існує  – є лише Малинська МТГ (міська територіальна громада). ОТГ використовуємо лише умовно, оскільки ця абревіатура використовувалась у згаданому матеріалі. 

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини