«Лоб у лоб»: що відомо про страшну аварію на Житомирщині, в якій загинули двоє дітей

Вчора на Житомирщині у ДТП загинули батько і двоє дітей, мати у лікарні

Інформація про цю страшну аварію вчора стала ТОП-новиною усіх останніх випусків новин. Страшна ДТП у Житомирській області знищила сім’ю і забрала життя трьох людей — батька та дітей 11-річного та 5-річного віку. Мати з важкими травмами бореться за життя в лікарні.

У поліції кажуть: хоч життя потерпілих вже не вернеш, проте запобігти аварії можна було б, якби не були порушені одночасно кілька правил дорожнього руху – виїзд на зустрічну, непристебнуті ремені безпеки, відсутність дитячих крісел і «неперевзута» літня гума.

Про це повідомили у Нацполіції Житомирської області.

Ця ДТП трапилася 5 грудня близько 17:45 на автодорозі Київ-Чоп. У результаті бокового зіткнення  автомобіля  «Daewoo Lanos» з форою «DAF» загинули батько та двоє малолітніх синів. Їх мати у тяжкому стані у реанімації.

«Попередньо встановлено, що на 142 км автодороги Київ-Чоп водійка легковика, 26-річна житомирянка, рухаючись у напрямку  Новограда-Волинського,  не впоралась з керуванням та виїхала на смугу зустрічного руху, де сталося бокове зіткнення з тягачем «DAF XF» з напівпричепом, за кермом якого перебував 41-річний житель Київської області», йдеться у повідомленні.

У результаті ДТП троє пасажирів легковика, 26-річний чоловік та двоє синів, 10 та 5 років, загинули на місці пригоди. Жінку у тяжкому стані госпіталізували до реанімаційного відділення обласної лікарні. Водій вантажівки не постраждав.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Відео Нацполіції

«Лоб в лоб» — саме ці ДТП одні з найстрашніших, що трапляються на дорогах. Як правило, потерпілі та загиблі — їхні невід’ємні супутники. Дуже часто, навіть за умови дотримання правил особистої безпеки, після таких ДТП не виживають. Але, коли жодні із заходів не дотримані — шанси мізерні.  Небезпека таких ДТП для водіїв і пасажирів дуже і дуже висока, навіть на невеликій швидкості», коментує трагедію перший заступник Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

Звісно, часто від таких маневрів рятують «відбійники». Але не всі ділянки наших трас міжнародного значення, поки що, мають належну ширину і обладнані транспортними огородженнями («відбійниками»), хоча це має бути зроблено в усіх місцях, де це дозволить ландшафт.

«Тому, здійснюючи маневр із виїздом на зустрічну смугу, три рази переконайтесь, чи дійсно це безпечно і, чи зможете ви завершити цей маневр вчасно. Якщо є сумніви хоча б трохи — краще не виїжджайте за зустрічну. Зробіть це пізніше, коли буде безпечно. Приїдете на 10 хвилин пізніше, вони не вартують вашого життя і життя ваших близьких», підсумував Білошицький.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини