В Україні скасували «червоні дипломи»

В Україні випускники навчальних закладів більше не зможуть отримати дипломи про вищу освіту з відзнакою, відомі як «червоні дипломи».

Відповідний наказ №1571 від 29 грудня 2020 го був підписаний керівником Міністерства освіти науки і України Сергієм Шкарлета і вступив в силу з січня 2021 року.

Як говориться в документі тепер при закінченні вузу випускникам будуть видаватися дипломи без можливості отримати нагороду.

Попередній наказ МОН України, який встановлював форми документів про вищу освіту і наукові ступені, вже втратив свою силу. Таким чином, останні «червоні дипломи» українські випускники вищих навчальних закладів отримали в 2020 році.

Крім того, в Міносвіти затвердили форми додатка до диплома європейського зразка і зразок академічної довідки.

Також були затверджені нові форми для дипломів доктора філософії, доктора мистецтв і доктора наук.

А в дипломах фахівця і молодшого спеціаліста в графі «ступінь вищої освіти» буде вказуватися освітньо-кваліфікаційний рівень.

У дипломах молодшого бакалавра, бакалавра або магістра, які будуть отримувати випускники без громадянства, буде додатково вказуватися рік надходження і повна назва навчального закладу, в яке студент вступив на початку навчання в Україні.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини