У Малині відбувся серпневий форум «Освіта Житомирщини 30: час важливих змін»

У рамках форуму відбулося нагородження педагогічних працівників області

26 серпня голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко долучився до серпневого форуму «Освіта Житомирщини 30: час важливих змін», який проходив у Комунальному закладі «Центр культури і дозвілля» Малинської територіальної громади.

Про це повідомила пресслужба Житомирської ОДА.

Участь у форумі також взяли заступник голови ОДА Юрій Оханський, заступник голови обласної ради Володимир Ширма, народні депутати України, Малинський міський голова Олександр Ситайло, голови райдержадміністрацій та територіальних громад, депутати обласної ради, т.в.о. директора Департаменту освіти і науки Житомирської ОДА Наталія Осипович, керівники місцевих органів управління освітою, закладів вищої, фахової передвищої та професійної, позашкільної  та післядипломної освіти, профільних ліцеїв та закладів інституційного догляду, представники Управління державної служби якості освіти в Житомирській області, а також обласних установ.

«Питання розбудови сучасної освіти є пріоритетним для нашої країни та Житомирської області. Вже зараз наші діти навчаються по-іншому, аніж у перші роки Незалежності. Ми з вами разом маємо знайти відповіді на виклики часу, забезпечити якісну, доступну та безпечну освіту і умови для професійної реалізації вмотивованих учителів, які зможуть розкрити таланти та надихнути на перемоги своїх учнів», – звернувся до учасників форуму Віталій Бунечко.

Голова ОДА також додав, що сьогодні можна з гордістю констатувати збільшення уваги з боку держави до створення нового освітнього простору.

По-перше, це реалізація президентської програми «Велике будівництво», результатами якої є 10 сучасних шкіл та садочків у 2020 та ще 6 освітянських об’єктів  заплановано реалізувати у 2021 році.

«Завдячуючи цій програмі, сьогодні ми проводимо наш освітянський форум у новенькому Центрі культури і дозвілля, реконструкція якого була завершена у цьому році», – сказав Віталій Бунечко.

По-друге, реалізація реформи шкільного харчування, яка була ініційована Першою леді України Оленою Зеленською.

Не менш важливим в умовах сучасності є придбання ноутбуків для вчителів, а також придбання шкільних автобусів для комфортного і безпечного підвезення учнів.

«Наше спільне завдання зробити все можливе, аби забезпечити належні умови навчання, починаючи від міської до самої маленької сільської школи», – наголосив очільник Житомирської ОДА.

Напередодні Дня знань Віталій Бунечко подякував усім працівникам освіти Житомирщини за щоденну нелегку працю та побажав творчих успіхів. Також у рамках форуму відбулося нагородження педагогічних працівників області.

Через проведення форуму «Освіта Житомирщини 30 час важливих змін» у Центрі культури і дозвілля у Малині на пів дня перекривали рух площею Соборною.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини