Гуртківці з Малина розробляють безпілотник для ЗСУ

«Збирати гроші на безпілотник – це круто, але прикольніше розробити свій…»

Вихованці інженерно-технологічного гуртка з Малина розробляють безпілотник для Збройних сил України.

Про це пише Суспільне Житомир з посиланням на виконувача обов’язків директора Малинського міського центру науково-технічної творчості Олександра Бражника.

За його словами, військові надіслали до центру науково-технічної творчості креслення безпілотника у форматі PDF та попросили розробити модель розвідувального БПЛА.

«Вихованці інженерно-технологічного гуртка взяли за основу схему американського безпілотника з сайту Raven, – розповідає Олександр Бражник.  Будемо адаптувати його під наші матеріали. Зараз діти мудрують і роблять власне креслення БПЛА. Потім виріжемо його за допомогою лазера, зберемо конструкцію, зробимо обшивку, встановимо на дрон FPV камеру. Збирати гроші на безпілотник – це круто, але прикольніше розробити свій БПЛА на базі існуючих креслень».

Фото: Олександр Бражник

Олександр Бражник каже, що у більшості шкіл зараз не вивчають такий предмет, як креслення. А на заняттях інженерно-технологічного гуртка діти опановують його.

«Гуртківці планують використати в дроні авіамодельний двигун, що дозволить збільшити дальність польоту та зменшить вагу безпілотника. У нас це перший досвід конструювання БПЛА. Тричі на тиждень діти збираються і працюють над розробкою. До кінця лютого плануємо завершити роботу над кресленням», – каже Олександр Бражник.

Працює над розробкою безпілотника і Настя Надоненко. 15-річна школярка у коментарі Суспільному розповіла, що їй завжди подобається вивчати щось нове.

Фото: Олександр Бражник

«Моє завдання полягає у тому, що я вимірюю певні деталі з креслення та вношу інформацію в спеціальну програму SOLID, – розповідає Настя Надоненко. – Саме на заняттях інженерного гуртка мене навчили працювати у цій програмі. Інколи буває складно, але керівник гуртка Віктор Макарчук допомагає. Ми вшістьох працюємо над кресленням: двоє дівчат та четверо хлопців».

Також у планах малинців – презентація цієї розробки на конкурсі-захисті малої академії наук України.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини