Житомирщина у кіно: на ТБ стартував показ історичної драми «Слов’яни»

Серіал, який нагадує культову стрічку «Гру престолів», знімали у житомирських лісах впродовж 60 днів.

У понеділок, 3 травня, на телеканалі 1+1 відбулась загальнонаціональна прем’єра кінострічки «Слов’яни» – спільний проєкт України та Словаччини. Цікаво, що 12-серійний сюжет знімали в лісах Житомирської області, пише ТСН.  

«Слов’яни» – це історична драма з елементами фентезі про життя предків на межі VI-VII століть. Спеціально для знімань стрічки на Житомирщині, неподалік села Дениші, побудували масштабні декорації – два старослов’янські поселення, на що пішло 60 днів. Зйомки проходили з травня по листопад 2019 року. Частково у кадрі також є Київ та локації у Чехії та Словаччині. Серіал створено за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Головні ролі виконують як словацькі, так і українські актори.  Герої серіалу виконують велику кількість трюків, а їхніми каскадерами стали світові зірки галузі, які працювали у фільмах Рідлі Скотта і Стівена Спілберга, а також були залучені до знімань «Гри престолів».

Головну героїню після довгих кастингів знайшли саме в Україні. З 50-ти претенденток продюсери обрали 18-річну киянку Поліну Носихіну, яка була наймолодшою акторкою на знімальному майданчику. Кількість серій  – 12. Переглянути кінострічку можна на 1+1 щодня о 22:30. Перегляд доступний також на платних майданчиках.

В Україні серіал транслюватиметься українською мовою, в Словаччині – словацькою. У кадрі українські актори говорять українською, словацькі колеги відповідають їм словацькою.

Це легенда про хоробрість, любов і ненависть. Язичницькі обряди, дикі гуляння та полювання з луками – це все про поселення слов’ян VII cт. н.е. Тут життя здається зовсім інакшим, але їх головні цінності актуальні і дотепер: захист рідної землі, єдність у протистоянні з ворогом, відвага у боротьбі за справедливість.

Офіційний трейлер українською

За сюжетом серіалу, юна травниця Драга, наділена магічними здібностями, знаходить у лісі пораненого чужинця, що не може пригадати своє минуле. Намагаючись допомогти йому, Драга накликає на себе гнів місцевого жерця. Як розвиватиметься це протистояння, глядачі дізнаються у прем’єрних серіях.

На час написання новини серіал має рейтинг 7 з 10 за версією IMBD, але він стабільно росте. Треба зазначити, що це дуже гарна оцінка як для прем’єри.

До речі, у березні цього року серіал успішно презентували у Словаччині – його переглянуло 14% усіх телеглядачів країни, що є справжнім рекордом для тамтешнього ТБ.

Раніше MALYN.MEDIA публікував перелік літератури і кінострічок про трагедію у Чорнобилі.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини