Українців з 21 листопада штрафуватимуть за відсутність маски

21 листопада набув чинності закон про штрафи за відсутність масок у громадських місцях і транспорті. Порушникам доведеться викласти з кишені від 170 до 255 гривень.

Відповідно до документа, якщо людина під час карантину зайшла у громадське місце або транспорт без засобу захисту, вона буде змушена заплатити штраф, який можуть виписувати уповноважені представники місцевої влади, поліцейські, а також співробітники Державної санітарно-епідеміологічної служби.

Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 1000-IX, який Верховна Рада ухвалила 6 листопада цього року.

Документ доповнює статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення частиною другою. Вона передбачає штраф від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без надягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот. Так, штрафи до 255 грн для тих, хто ходить у приміщеннях або їздить у громадському транспорті без засобів індивідуального захисту, стосуються і неправильного носіння масок чи респіраторів.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини