Учень Ворсівської школи за три дні примудрився обікрасти два магазини у Малині

З першого він викрав гроші, а з другого – цигарок на понад 5000 грн

Ці інциденти трапилися на початку минулого літа, а днями суд розглядав справу. Так, 31 травня 2021 року учень Ворсівської школи разом з малолітніми спільниками проник в магазин «Анді» у Малині. Вдруге діти відважилися на крадіжку буквально за три дні, 3 червня, коли продерлися у магазин «Козацький».

Минулого тижня, 21 червня, суд розглянув цю справу і виніс вирок.

У матеріалах слідства, зазначено, що з магазину «Анді» діти викрали 550 грн. Ці кошти школяр витяг з каси, поки його малолітні спільники «стояли на варті». З «Козацького» він викрав близько ста пачок сигарет різних марок. Загальна вартість збитків – понад 5600 грн.

На суді обвинувачений визнав свою вину та розказав деталі обох крадіжок. В обох випадках йому допомагали його друзі, вік яких наразі не передбачає кримінальну відповідальність. Тобто їм менше, ніж 14 років.

Школяра з Ворсівської школи судили за ст. 185 ККУ (крадіжка).

Суд призначив йому один рік позбавлення волі й звільнив від покарання, призначивши на аналогічний період іспитовий строк. Це означає, якщо впродовж цього часу він не проступиться знову, то зможе залишатися на волі. Якщо ж таки вчинить якесь правопорушення, отримає рік за ґратами – вже реальний. З матері також стягнуть 3260 грн за проведення експертиз.

Читайте також – Суд виніс вирок злодієві, який напідпитку обікрав кав’ярню «Michelle» у Малині

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини